ΖΕΥΣ

Οι Εκδόσεις

Οι εκδόσεις ΖΕΥΣ Α.Ε, με συνεχή παρουσία πάνω από 35 χρόνια στο γεωργικό χώρο, παρέχουν με συνέπεια την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση στους αγρότες, φοιτητές και γεωτεχνικούς συμβάλλοντας αποφασιστικάστην ανάπτυξη και αναβάθμιση της ελληνικής γεωργίας. Με τη συμμετοχή τους σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις του χώρου, παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο και ενημερώνονται διαρκώς γύρω από τα θέματα που αφορούν την παγκόσμια γεωργία, μεταφέροντας τις πληροφορίες, την επιστημονική γνώση, τις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες στους αναγνώστες.

Το περιοδικό ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, η βασική έκδοση της εταιρίας, μέσα από εξειδικευμένα επιστημονικά άρθρα που αφορούν τις νέες τεχνικές καλλιέργειας, τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, την άρδευση, τη λίπανση-υδρολίπανση και τη φυτοπροστασία παρέχει την πλήρη τεχνική υποστήριξη στον Έλληνα αγρότη.

Η απλή και κατανοητή γλώσσα, η σαφήνεια των νοημάτων και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αποτελούν αναμφίβολα πρόσθετη σημαντική βοήθεια και διευκολύνουν αφενός στην πληρέστερη κατανόηση του περιεχομένου και αφετέρου παρέχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης και διάγνωσης των εχθρών και των ασθενειών αντίστοιχα, με αποτελέσματα την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των φυτοπαθολογικών προβλημάτων των καλλιεργειών.

Τα βιβλία, άλλο σημαντικό κομμάτι των εκδόσεων ΖΕΥΣ Α.Ε, αποτελούν χρήσιμα και απαραίτητα εργαλεία στον τομέα της ενημέρωσης και προτείνουν τρόπους και μεθόδους αντιμετώπισης στα προβλήματα φυτοπροστασίας της ελληνικής γεωργίας.

Υπεύθυνος για την επίβλεψη της ύλης του περιοδικού, είναι ο γεωπόνος Στέλιος Ασημιάδης με μακρά θητεία και δημοσιογραφική εμπειρία στο χώρο της ενημέρωσης, μιας και πέρα από τον έλεγχο και την αξιολόγηση της θεματολογίας και των άρθρων του περιοδικού, παρακολουθεί ανελλιπώς τα διεθνή δρώμενα, που αφορούν τις εξελίξεις και τις καινοτομίες στη γεωργία, μέσα από τα διεθνή συνέδρια και τις σχετικές εκθέσεις που διοργανώνονται και αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Η διαδρομή του ξεκίνησε από τον ιδιωτικό τομέα, όπου εργάστηκε για έξι χρόνια σε εταιρείες φυτοφαρμάκων αναλαμβάνοντας την προώθησς των γεωργικών προϊόντων, στη συνέχεια διορίστηκε καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια της καριέρας του, ανέλαβε τη διεύθυνση του σχολείου στο οποίο υπηρετούσε, απ’ όπου μετά από την καταξιωμένη και αναγνωρισμένη κοινωνική του προσφορά συνταξιοδοτήθηκε.